“Gedeelde passie voor de bergen”

“Gedeelde passie voor de bergen”

In het magazine ‘Hoogtelijn’ van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) is mijn eerste verhaal van een drieluik gepubliceerd. Samen met tien collega-aspiranten zijn we in 2020 toegelaten tot de Nederlandse opleiding voor International Mountain Leader (IML). Ik beschrijf voor Hoogtelijn mijn persoonlijke ervaringen tijdens deze driejarige opleiding. Het eerste deel gaat over de IML-opleiding en mijn persoonlijke drijfveren.

Lees hier het eerste deel “Gedeelde passie voor de bergen” of wordt lid van NKBV en ontvang 5x per jaar het magazine Hoogtelijn. Hoofdredacteur Peter Daalder wil ik hartelijk bedanken voor de mogelijkheid van het publiceren van het drieluik.

Verder in deze Hoogtelijn uitgave een mooi verhaal van collega IML aspirant Maarten Visser en zijn partner Eva Visser over ‘plannen bijstellen’ tijdens bergtochten (vanaf pagina 52). Anne van Galen en John van Giels beschrijven in het drieluik ‘Veilig bergsporten’ hoe je kunt leren van je ervaringen (vanaf pagina 42). Ze werken dit onderwerp uit a.d.h.v. praktijkvoorbeelden, reflectievragen en checklists.

Veel leesplezier!

Bergwandelgroet, Tim…the Mountain traveler

… meer van en over Tim lees je via via mijn website. Mijn berg-wandel-avonturen volg je via Tim the Mountain traveler.

Share post:

  • /

Comments ( 2 )

  • Eelco

    Dank voor het contact dat we naar aanleiding van dit artikel hadden Tim. Het is al jaren een droom van mij om in de bergen te werken en te wonen. Met dank aan ons gesprek zie ik nieuwe mogelijkheden mijn leven hier in Nederland te combineren met mijn passie.

  • Daan

    Je hebt mij enorm geholpen Tim, met je verhaal over de IML opleiding, het werkveld en jouw beweegredenen. Ook jouw mondeling toelichting hebben veel voor me verhelderd. Je bent een ware ambassadeur van de bergen en van de Mountain Leader opleiding in het bijzonder!

Comments are closed.