Over Tim

Mijn avonturen op weg naar bergwandelgids

“I have a dream”

Mijn vader en mijn jongste dochter lieten mij zien hoe fragile het leven kan zijn. Dat heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd en aangespoord om van mijn hobby mijn werk te willen maken. In de bergen onderweg zijn, samen met anderen, dat is waar ik energie en voldoening van krijg. Onderweg op sneeuwschoenen in een winters landschap of ’s zomers een huttentocht of wildkampeertrekking maken. Maar ook (micro) avonturen in eigen land. Alles heeft zijn eigen charme…

Sinds 2020 ben ik in opleiding tot UIMLA International Mountain Leader (bekijk hier de video “Wat is een International Mountain Leader”). Tijdens mijn IML-opleidingsreis beleef ik allerlei wandel- en trailrun avonturen. In alle seizoenen van het jaar ben ik onderweg en schrijf ik graag over wat ik mee maak en wat mij fascineert. Onderweg vertel ik graag over het gebergte/gebied waar wij doorheen trekken, met aandacht voor tochtplanning, flora & fauna, weer- en sneeuwkunde, lokale cultuur en duurzaamheid. Ik leer jou graag een tocht plannen en voorbereiden en hoe je veilig in de bergen onderweg bent.

In 1980 ben ik geboren en opgegroeid in het Noord-Brabantse Uden, als oudste in een gezin van vijf. Ik ben getrouwd met Lonneke en trotse vader van Annelijn (2011) & Liselotte (2013). Zij zijn mijn inspiratie en motivatie en samen beleven we bijzondere avonturen en genieten we van ‘de kleine dingen’ in het leven.

Bergen groet,

Tim van Helmond